Ook dit jaar weer oliebollen en appelbeignets!

Ook dit jaar verkopen wij weer heerlijke oliebollen en appelbeignets! We komen langs de deuren voor de voorverkoop en zullen de bestelling op 30 december bij u bezorgen.
Helaas staan we dit jaar niet met een kraam op het Vliethof. Wel kunt u uw bestelling doorgeven, deze wordt bezorgd in Wateringen. Bent u niet thuis en komt u uw bestelling graag zelf ophalen? Dat kan zeker bij ons clubgebouw.
Bestellen kan via de QRcode of via deze link:

 

Oliebollen

 

Zendamateurs gezocht!

ZENDAMATEUR GEZOCHT!
Wij van Scouting Wateringen, zijn opzoek naar een zendamateur voor joti-jota.
Dit is een jaarlijks scouting evenement waarbij scouts over de hele wereld contact met elkaar proberen te zoeken. Dit jaar vind het plaats van vrijdag 20 tot zondag 22 oktober.
Wil je graag kinderen laten leren over zenden en vind je contact met jongeren leuk, neem dan contact op via

Bedankt voor alle reacties, voor dit jaar hebben we een groep zendamateurs gevonden!

Project Buitenterrein Scouting Wateringen

Helpen jullie mee?

Het buitenterrein van Scouting Wateringen heeft een opknapbeurt nodig! We hebben ontzettend veel ideeën en plannen. Er wordt nieuw groen aangelegd, er worden meer speelmogelijkheden

https://www.steunscouting.nl/project/project-buitenterrein

 

RABOBANK leden bedankt !!

RaboClubSupport

Scouting Wateringen heeft in 2022 ook weer meegedaan met de Rabo ClubSupport. 

Dankzij uw sympathieke steun voor Scouting Wateringen hebben we ruim 1302,24 Euro mogen ontvangen.

Met dat bedrag gaan we weer leuke, spannende en leerzame dingen doen voor onze leden

 

Scouting Wateringen start weer een jaar vol avontuur !!

Op 4 september heeft Scouting Wateringen het seizoen 2021-2022 met alle leden en leiding geopend. Verspreid over de dag was het traditionele 'overvliegen' en 's avonds de gezellige barbecue voor alle vrijwilligers.

Bij het overvliegen klauterden de kinderen via een drijvende, maar zeer smalle, brug weg van hun groep. Een stukje verderop werden deze kinderen feestelijk de nieuwe groep ingetrokken met een vlot. Iedere speltak vertrok toen met hun nieuwe leden voor een speurtocht met aansluitend een gezellige pauze, genietend van het mooie nazomerweer.

Scouting Wateringen is weer klaar voor een jaar vol avontuur met heel veel activiteiten. Binnen of buiten een spel doen, knutselen of een grote toren bouwen, een kampvuur met je eigen groepje of met heel Scouting Wateringen tijdens de Joris en de Draak viering. Uitstapjes of een paar dagen of week slapen in een boerderij of je zelf gebouwde tentenkamp. Spannende tochten, overdag of 's nachts, met avontuurlijke opdrachten. Of je eigen weg vinden met papieren landkaarten en een kompas (ja, dat bestaat nog echt) of modernere middelen.

Op deze site kun je de belevenissen van Scouting Wateringen volgen. Wil je de avonturen ook zélf beleven en ook nieuwe vrienden of vriendinnen maken? Kom dan gerust een paar keer vrijblijvend meedoen. Hier op de site kun je zien wanneer de kinderen van jouw leeftijd in Het Knooppunt zijn.

Wil je de avonturen zelf organiseren en kinderen een leuke en leerzame tijd bezorgen? Ben je 17 jaar of ouder en vind je het een leuk en uitdagend idee om leiding te geven bij Scouting Wateringen, dan ben je óók van harte welkom om langs te komen.

 DJI 0217a

 

DJI 0231a

 

DJI 0239a

 

 Zin in leuke en spannende activiteiten?

 

 SN LJU POSTERS JPG serie scouts

 

 

Laat je uitdagen bij Scouting Wateringen

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober organiseerde Scouting Wateringen een open weekend. Maar ook zonder weekend en zonder uitnodiging ben je van harte wolkom voor een kennismaking met Scouting Wateringen. Scouting is er voor jongens en meiden van iedere leeftijd.

De bevers en welpen zitten vol. De wolven, scouts junior, scouts senior, explorers en roverscouts hebben nog plek. Kijk boven aan de pagina wat deze speltakken doen en wanneer ze aanwezig zijn. 

Vanwege de coronamaatregelen is het voor ouders/verzorgers helaas niet mogelijk om het gebouw te bekijken en kennis te maken met de leiding. Ouders/verzorgers willen we vragen om kinderen af te zetten bij de inrit naar het terrein. Daar staat iemand van de leiding om uw zoon of dochter op te vangen. Eventuele vragen kunt u stellen via e-mail. We vinden dit een onpersoonlijke manier om vragen te beantwoorden, maar gelet op de omstandigheden is het even niet anders. 

Wil je komen kennismaken, laat het dan even weten door een email te sturen (dit vanwege de Coronamaatregelen). Het is ook fijn als je meteen bij de start aanwezig bent.

Wolven (9-11 jaar)
15:00 tot 16:30
Aanmelden kan via  onder vermelding van naam en telefoonnummer.
 
Scouts junior (11-12 jaar)
Aanmelden kan via  onder vermelding van naam en telefoonnummer.
 
Scouts senior (12-14 jaar)
Aanmelden kan via  onder vermelding van naam en telefoonnummer.
 
Explorers (14-17 jaar)
Aanmelden kan via  onder vermelding van naam en telefoonnummer.
 
Roverscouts (17+)
Aanmelden kan via  onder vermelding van naam en telefoonnummer.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Afval hoort niet bij het oud papier

Beste bezoeker, al vele jaren doet Scouting Wateringen nadrukkelijk mee aan het verzamelen en ophalen van oud papier in Wateringen. Iedere 2e woensdag van de maand ziet u onze vrijwilligers met de vuilniswagens door de wijk gaan. Ook hebben we al vele jaren een oud papier container aan de Rozemarijn, bij 'Het Knooppunt' staan.

De oud papier container is echt alleen bedoeld om oud papier of huishoudelijk karton in te doen. De container is dus niet bedoeld om bedrijfsafval (zoals kartonnen verpakkingsmaterialen) in te doen.

Sinds een aantal weken zien we dat er mensen zijn die ook gewoon huishoudelijk afval in de oud papier container doen. We hebben zelfs een aantal malen glas en glasplaten in de container gezien. Behalve dat dit niet hoort, is het ook nog eens gevaarlijk voor onze Scouting vrijwilligers die de inhoud van de container nog wel eens moeten 'opschudden' om meer ruimte te maken. Ook is het gevaarlijk voor kinderen die nog wel eens in de container spelen (ook al mag er in de container niet worden gespeeld omdat dat op zich al gevaarlijk is).

Oud papier is een belangrijke bron van inkomsten voor onze vereniging en maakt het mede mogelijk om onafhankelijk van subsidies het spel van Scouting te kunnen spelen. Wij willen graag op een veilige manier deze bron van inkomsten behouden.

Daarom een dringende oproep aan iedereen die onze oudpapiercontainer gebruikt of ons terrein bezoekt:

- stort geen afval in onze oudpapiercontainer

- als u iemand ziet die dat wel doet, spreek deze persoon er alstublieft op aan

 

Onaardig of juist niet? Kijk snel verder.

 

Werving 7 sloten

 

 Nieuwsgierig geworden? Scan de code in met je smart phone.