Oud papier is al vele jaren een belangrijke inkomstenbron voor Scouting Wateringen. Al bijna 30 jaar zamelen we oud papier in. De teller staat inmiddels op meer dan 6,5 miljoen kg oudpapier!!

Mede dankzij de papieropbrengsten kan Scouting Wateringen leuke activiteiten voor haar leden organiseren en het noodzakelijke onderhoud aan haar mooie gebouw en terrein bekostigen.

Wij doen dit al jaren zonder subsidie van de gemeente, vooral dankzij de papieropbrengsten.

Op het parkeerterrein bij Scoutinggebouw 't Knooppunt staat onze eigen vaste papiercontainer waar u 24/7 uw oud papier kunt brengen. Steun de Scouting en breng uw oud papier bij ons!!

Papierophalen in de gemeente Wateringen

Ook doen we mee met het ophalen van oud papier door de gemeente: 1x per maand in drie wijken in Wateringen (Plan Zuid en Essellanden) lopen onze vrijwilligers achter de papierwagen van de gemeente en legen de blauwe bakken. Mogelijk dat u ons weleens in actie heeft gezien zonder te weten dat het Scouts waren...

Daar hebben we wél een flink team vrijwilligers voor nodig:

• 9 lopers per keer voor het ophalen (iedere 2e woensdag van de maand).
  • 2 vaste toezichthouders voor de grote container (dagelijks).

Vrijwilliger in het ophaalteam:

Niet iedereen wil of kan iedere maand lopen, we hebben dus liefst een dubbele hoeveelheid vrijwilligers beschikbaar.

MOMENTEEL HEBBEN WE DRINGEND BEHOEFTE AAN MEER VRIJWILLIGERS

Wij hebben 3 wijken, iedere 2e woensdag van de maand wordt er gelopen. We beginnen omstreeks 18.45, het lopen duurt ongeveer 2 ½ uur per keer.

Als ophaler krijgt u een cursus en veiligheidskleding van de gemeente.

Vrijwilliger als toezichthouder:

Ook onze toezichthouders willen na jarenlange trouwe dienst versterking krijgen en ook worden afgelost.

Alweer meer dan 10 jaar wordt het toezicht op onze papiercontainers verzorgd door Kees Hofstede en Wim van Kester. Zij doen dit nog steeds met veel inzet, maar de jaartjes gaan langzaam steeds meer tellen. Wij zijn daarom op zoek naar versterking van deze 2 supertoezichthouders met extra vrijwilligers. Natuurlijk hopen we hiermee ook opvolging in de toekomst zeker te stellen.

Als lid van het team toezichthouders zorg je er samen voor dat er elke dag even wordt gekeken hoe de toestand met het oud papier in en rond de container is. Als er wat naast ligt of als de container niet handig is gevuld, dan probeer je dat te verhelpen. Als de container bijna vol is, dan geef je een seintje aan de papierverwerker zodat de container weer op tijd wordt geruild.

Als je interesse hebt om het team van oud papier vrijwilligers te versterken, laat dit dan weten aan de papiercoördinator:

Peter van der Sman

Alvast bedankt namens Scouting Wateringen.